Τελευταία νέα
ΙΟΥΛΙΟ - ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΑ
Σας ενημερώνουμε ότι το κατάστημά μας θα παραμένει Κλειστό τα Σάββατα του Ιουλίου & του Αυγούστου....
ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΘΑ EINAI ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ 12-20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Προϊόντα / ΚΥΨΕΛΕΣ / ΚΥΨΕΛΕΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ / ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΨΕΛΩΝ ''TECHNOSET'' / ΚΥΨΕΛΗ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑΣ 8 ΘΕΣΕΩΝ

Share
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ Q 8
Συρματώνουμε τα πλαίσια και τα τοποθετούμε σε δυνατά μελίσσια για να τα κτίσουν. Αν είναι άνοιξη και τα μελίσσια κτίζουν γρήγορα βάζουμε ακόμα και τρία πλαίσια στον όροφο και ταίζουμε με σιρόπι τουλάχιστον 1:1 ή ακόμα και πιο πυκνό.
Για την βασιλοτροφία είναι καλύτερο να είναι γεννημένα τα πλαίσια και να έχουν γόνο ανοικτό, έτσι ώστε να κρατάνε τις τροφούς μέλισσες.
Δύο μέρες πριν εκκολαφθεί η βασίλισσα κάνουμε τα ακόλουθα.
Από δυνατά μελίσσια παίρνουμε πλαίσια με ανοικτό γόνο και τα τινάζουμε μέσα σε ένα κουβά. Μόλις αδειάσει ο πληθυσμός από το κάθε πλαίσιο τον ραντίζουμε με σιρόπι 1:1 (προσοχή μην πάρουμε κατά λάθος την βασίλισσα του μελισσιού).
Με τον τρόπο αυτό οι μέλισσες από διαφορετικά μελίσσια “ομογενοποιούνται” και εξισσοροπούνται οι οσμές τους. Το πόσο πληθυσμό θα τινάξουμε μέσα στον κουβά εξαρτάται από το πόσα οκτακυψελίδια θα χρησιμοποιήσουμε.
Να υπολογίσουμε ότι για κάθε θάλαμο του 8κυψελιδίου χρειάζονται δύο μεγάλες κούπες του καφέ με μέλισσες.
Αφού γεμίσουμε τον κουβά με τις μέλισσες που χρειαζόμαστε ραντίζουμε καλά με σιρόπι και περιστρέφουμε τον κουβά να ανακατατευτούνε οι μέλισσες. Στην συνέχεια τοποθετούμε το ώριμο βασιλικό κελί στο μεσαίο τμήμα του πλαισίου του οκτακυψελιδίου στο πάνω μέρος του αφού το έχουμε αλείψει με λίγο μέλι(δεν χρειάζεται αλουμινόχαρτο γύρω από το βασιλοκέλι γιατί δεν θα υπάρχει στον θάλαμο άλλη μέλισσα για να το χτυπήσει).
Αδειάζουμε δύο κούπες με μέλισσες μέσα στο θάλαμο του 8κυψελιδίου, τοποθετούμε το πλαίσιο με το βασιλοκέλι και κλείνουμε αμέσως με την ταίστρα στην οποία έχουμε βάλει καλής ποιότητας ζαχαροζύμαρο.
Εμείς θα σας προτείναμε να μην βάλετε σιρόπι για να αποφευχθούν ενδεχόμενες λεηλασίες.
Μόλις το 8κυψελίδιο γεμίσει σε όλους του τους θαλάμους, μεταφέρουμε την κυψέλη στην αποθήκη μας στην οποία φροντίζουμε να μην υπάρχει φως για όσο διάστημα θα μείνει εκεί.
Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η ηρεμία μέσα στις παραφυάδες. Το πόσο θα κρατήσουμε στην αποθήκη την κυψέλη εξαρτάται από αν στα πλαίσια υπάρχει γόνος.
Αν υπάρχει τότε την αφήνουμε για 36 ώρες.
Αν δεν υπάρχει γόνος τότε το 8κυψελίδιο θα μείνει στην αποθήκη για 72 ώρες. Στην συνέχεια μεταφέρουμε στο μελισσοκομείο μας σε όχι κοντινό σημείο από τα άλλα μελίσσια τα οκτακυψελίδια και ανοίγουμε τις πόρτες.
Προσοχή, αυτή η δουλεία θα γίνει αφότου έχει νυχτώσει. Μετά από δύο μέρες ελέγχουμε για φυσιολογική εκκόλαψη της βασίλισσας με μεγάλη προσοχή και χωρίς, αν είναι δυνατό, την χρήση καπνού. Δέκα μέρες μετά ελέγχουμε την γέννα της βασίλισσας.
Με την μέθοδο αυτή το ποσοστό επιτυχίας της εκκόλαψης σε πρώτη φάση και στη συνέχεια γονιμοποίησης της βασίλισσας ξεπέρασε το 90%

Κωδικός: 1010021
Τιμή (χωρίς Φ.Π.Α.): 112,90€
Τιμή (με Φ.Π.Α. 24 %): 140€
Photo Gallery
ΣΠΑΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ
ΑΝΩ ΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΑΡΑ
ΑΝΩ ΟΨΗ
επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
ΚΥΨΕΛΕΣ
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΥΨΕΛΩΝ
ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΥΨΕΛΩΝ
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΧΕΙΡΟΣ
ΚΑΠΝΙΣΤΗΡΙΑ
ΣΥΡΜΑΤΩΣΗ ΠΛΑΙΣΙΩΝ
ΑΠΟΛΕΠΙΣΜΟΣ
ΜΕΛΙΤΟΕΞΑΓΩΓΕΙΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ
ΜΕΛΙΤΟΕΞΑΓΩΓΕΙΣ
ΔΟΧΕΙΑ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ
ΒΑΖΑ - ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕΛΙΟΥ
ΒΑΣΙΛΟΤΡΟΦΙΑ
ΚΗΡΗΘΡΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
ΓΥΡΗ
ΠΡΟΠΟΛΗ
ΦΑΡΜΑΚΑ
ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ - ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ
Μελισσοκομική Θεσσαλονίκης
Λέκκα 3, Ωραιόκαστρο
57013, Θεσσαλονίκη
Τηλ/Fax: 2310689047
Istopolis | Κατασκευή Ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη